advert mobile only

BEP hoopvol na tweede olievondst

Foto: © SR Herald

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) is hoopvol na de tweede olievondst. “We zijn verheugd en hoopvol en feliciteren de hele Surinaamse samenleving met deze zegen van de Almachtige,” zegt BEP-voorzitter Ronny Asabina.

In een persbericht schrijft de partij, dat Asabina als mede coalitieleider vandaag door president Desi Bouterse is geïnformeerd over de positieve ontwikkeling. Het staatshoofd had het nieuws ontvangen van Staatsolie-directeur Rudolf Elias.

Zowel deze opmerkelijke olievondst als de eerste bevestigen, dat Suriname een gezegend land is. De vondst is gedaan in de olieput genaamd Sapakara West 1, die onafhankelijk is van Maka Central-1 waar in januari dit jaar al significante olievoorkomens waren aangetroffen.

“Waar wij als partij aandacht voor vragen is dat de autoriteiten voortgaan met het scheppen van randvoorwaarden zodanig dat alle gebieden van Suriname de mogelijkheid krijgen om op gelijke voet mee te profiteren van de voordelen van deze olievondsten. De BEP propageert eerlijke en gelijke kansen voor eenieder”, staat in het persbericht.

De partij hoopt dat de voordelen uit de olievondsten voelbaar, meetbaar en zichtbaar zullen zijn voor alle Surinamers. Hoewel niet in rap tempo, komen de randvoorwaarden wel voor elkaar, beweert de BEP.

Recent is de Milieuraamwet aangenomen en Suriname beschikt al over een waarborgfonds. Partijvoorzitter Asabina pleit nu voor de instelling van een mineraleninstituut, dat kwalitatief bemenst moet worden.

De BEP volgt de ontwikkeling op de voet en vertrouwt erop, dat deze positieve ontwikkelingen Suriname uiteindelijk in staat zullen stellen om de moeilijke tijden door te komen en economisch te groeien.

< Terug Naar overzicht Lees origineel artikel >