advert mobile only

VSB, ASFA, SBV en Survam leggen bezwaren valutawet voor aan kantonrechter

Foto: © SR Herald

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) en Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam) leggen de ernstige bezwaren tegen de Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren uiterlijk vrijdag voor aan de kantonrechter.

De partijen hebben vandaag een lang onderhoud gehad met de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons en de vicevoorzitter Melvin Bouva. Er zijn afspraken gemaakt om samen te kijken naar wijzigingen in de wet. De verdere besprekingen daarover zouden reeds vrijdag moeten plaatsvinden. De organisaties wachten op de formele uitnodiging van de leiding van het parlement.

De verenigingen hebben aangegeven zich constructief op te zullen stellen, echter is er geen enkele garantie gegeven dat zij tot een bevredigend eindproduct kunnen komen. Daarom leggen ze de zaak voor aan de kantonrechter.

De VSB, ASFA en Survam adviseren hun leden om op donderdag 26 maart de werkzaamheden wederom op te pakken. De Surinaamse bankiersvereniging is bij het uitgeven van dit persbericht nog in beraad vanwege de voor hun speciale aspecten van deze wet.

Echter heeft er goed overleg plaatsgevonden en blijven alle partijen solidair in hun verzet tegen deze wet. Op maandag 30 maart worden de leden wederom geïnformeerd over het resultaat van de gesprekken en de voortgang van het rechtsproces en de verder te nemen stappen.

< Terug Naar overzicht Lees origineel artikel >