advert mobile only

Daniëlle Veira in thuisquarantaine

Foto: © SR Herald

Daniëlle Veira, van het nationaal managementteam COVID-19, zit momenteel in thuisquarantaine. Dit geeft kolonel Jerry Slijngaard, van het managementteam tevens coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), te kennen tegenover Suriname Herald. Veira is eveneens directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Slijngaard geeft aan dat hij momenteel belast is met de leiding van het COVID-19 managementteam. Van het managementteam zit momenteel alleen Veira in thuisquarantaine. Later op de dag zal er meer informatie hierover op de persconferentie worden gegeven.

De DNV-directeur is namelijk in nauw contact geweest met ambassadeur Antoine Joly van Frankrijk, de achtste positief geteste persoon. Uit voorzorg bevindt zij zich daarom in thuisquarantaine. De Franse ambassade in Suriname is gesloten en ook het personeel is thuis.

Iemand wordt in thuisquarantaine geplaatst, wanneer die persoon om welke reden dan ook in quarantaine moet en thuis de faciliteiten daarvoor heeft. Dat wil zeggen wanneer iemand bijvoorbeeld alleen woont of bijvoorbeeld de ruimte heeft om afgezonderd van de rest van de huisgenoten te leven.

Vishmohanie Thomas

< Terug Naar overzicht Lees origineel artikel >