advert mobile only

Gepensioneerden houden korte protestactie; signaal is slechts trailer

Foto: © SR Herald

Boze gepensioneerden hebben gisteren tijdens een korte protestactie, voorzien van borden met daarop leuzen, hun onvrede geuit over de behandeling die zij krijgen van de overheid. Zij eisen dat de regering hun pensioen waardevast maakt en volgens gemaakte afspraken uitkeert. De overheid krijgt hiervoor drie weken de tijd.

De groep onder leiding van Hugo Pinas noemt zich het actiecomité dat in het leven is geroepen om de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) te ondersteunen, in de strijd voor een beter leven voor de seniorenburgers.

Pinas benadrukte dat zij bereid zijn om tot het bittere eind te strijden voor de zaken, waar zij recht op hebben. Als het nodig is zullen zij meer van zich laten horen, zei hij. Volgens hem moet het signaal van vandaag als een trailer worden gezien, want als het niet anders kan zijn er nog meer mogelijkheden om van zich te laten horen.

Het actiecomité benadrukt dat zij de volledige ondersteuning geeft aan BBGO-voorzitter Renate Wouden. Pinas liet verder in duidelijke bewoordingen weten, dat de gepensioneerden niet zullen vragen of willen weten waar hun geld is. “Wij willen het geld zien, dat wij tijdens onze actieve dienstjaren hebben gestort”, zei de voorzitter van het actiecomité.

BBGO-voorzitter Wouden vindt het erg dat zaken zo moeten verlopen, want er is geprobeerd om acties te voorkomen. Waarom de overheid er niet toe overgaat om gemaakte afspraken na te komen, begrijpt zij ook niet. “Het is een internationale schande voor Suriname, dat seniorenburgers die hard voor dit land hebben gewerkt op straat moeten komen voor een beter bestaan.” Zij legde verder uit, dat de gepensioneerden nu geen geduld meer kunnen betrachten en verwachten dat de regering nu gemaakte afspraken nakomt.

< Terug Naar overzicht Lees origineel artikel >