advert mobile only

President Bouterse en First lady ready voor 25 mei

Foto: © SR Herald

President Desi Bouterse en First lady Ingrid Bouterse-Waldring zijn gereed voor de verkiezingen van 25 mei 2020. Zij zijn vandaag als eerste burgers in de gelegenheid gesteld om na te gaan in hoeverre hun persoonsgegevens op de kiezerslijsten correct zijn.

President Bouterse heeft bij deze gelegenheid alle stemgerechtigden opgeroepen om hun burgerplicht te vervullen en dus naar de stembus te gaan.

President en First lady ready voor 25 mei. Foto: Biza

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is vandaag ook gestart met de landelijke ter inzagelegging (TIL) van de kiezerslijsten. De TIL is bedoeld om alle stemgerechtigden de gelegenheid te bieden om hun persoonsgegevens te controleren op juistheid. Het controleren van persoonsgegevens voor de kiezerslijst gaat niet oneindig door. De verificatie zal een maand lang duren.

Het ministerie roept burgers op om hun gegevens te gaan controleren, om zeker te weten dat er geen fouten zijn in de gegevens. De verificatie kan gebeuren bij alle Bureaus voor Burgerzaken en andere locaties die door het ministerie bekendgemaakt worden.

De directeur van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto, drukt eenieder op het hart om hun persoonsgegevens te controleren om mogelijk ongerief te voorkomen.

< Terug Naar overzicht Lees origineel artikel >