advert mobile only

Brunswijk tegen president: “Dit pikken wij niet”

Foto: © SR Herald

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is geschrokken van de leefomstandigheden van de granman der Trio, Asongo Alalaparu. Brunswijk bracht woensdag een bezoek aan de residentie van het stamhoofd te Kwamalasemutu. Hij vraagt zich af waar president Desi Bouterse is, die zelf aangeeft dat hij Indiaan is en of dit de wijze is hoe hij omgaat met deze mensen. Wat doet de regering. “Dit pikken wij niet!”, zei Brunswijk.

Brunswijk kon zijn ogen niet geloven toen hij de woonplek van de granman zag. Hij vraagt zich af of dit de behandeling is die een regering aan gezagdragers geeft, die verantwoordelijk zijn voor een groep die deel uitmaakt van onze natie.

Brunswijk wil de buitenwereld laten zien hoe de regering met deze mensen omgaat.
Dit kan niet, terwijl een districtscommissaris, minister of andere hooggeplaatste over alles beschikt, moeten onze traditionele gezagdragers genoegen nemen met dit. “Dit is onmenselijk en onvoorstelbaar. En ik ga dit niet zo laten”, liet Brunswijk weten.

De politicus zei niet te willen geloven dat daar de woonplek is van een stamhoofd. Hij zei dat hij dit bewust heeft laten vastleggen om de wereld te laten zien onder welke omstandigheden deze mensen moeten leven.

De granman krijgt geen enkele waardering, zegt Brunswijk. Hij deed ter plekke de belofte om volgende week al te starten met de bouw een complete nieuwe woning met alle nodige faciliteiten voor de granman. De nieuwe woning krijgt alle basisfaciliteiten waaronder ook een slaapkamer en toilet, aldus Brunswijk.

< Terug Naar overzicht Lees origineel artikel >