advert mobile only

LVV treft voorbereidingen voor donatie aan SOGK

Foto: © SR Herald

Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) treft voorbereidingen in verband met Wereldvoedseldag. In het kader van deze dag zal het ministerie maandag een drietal broodvruchtplantjes op het terrein van Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK) planten. Dit meldt het ministerie.

Daarnaast zal minister Parmessar een landbouwpakket overhandigen om de organisatie te ondersteunen. Dit project is een van de activiteiten georganiseerd door het ministerie in het kader van Dag der Agrariërs en Wereldvoedseldag.

De stichting heeft om technische ondersteuning gevraagd van het ministerie. Minister Parmessar heeft in aanloop naar de activiteit reeds opdracht gegeven aan het onderdirectoraat Landbouw om de bijstand te verlenen.

SOGK is een stichting die zich bezighoudt met het begeleiden en de zorg van kinderen met een beperking. Daarnaast wordt ook voor ontspanning gezorgd door activiteiten te organiseren voor deze doelgroep.

Parmessar heeft reeds aangegeven dat behalve het beleid met betrekking tot voedselzekerheid, ook voedselveiligheid van belang is voor eenieder. De bewindsman ziet graag dat de gemeenschap zelf gaat planten, zodat zij zichzelf kan voorzien van gezonde groente en fruit.

Hij zal samen met zijn collega’s, minister Antoine Elias van Volksgezondheid en minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur(MinOWC) deze activiteit uitvoeren.

< Terug Naar overzicht Lees origineel artikel >